Az Egybesült Államokban és az USA kulturális szokásait őrző expatok háztartásaiban méretes bébipulykák sülnek ropogósra ezekben az órákban, percekben. Jóllehet, ez itt nem egy gasztroblog, annyit azért leszögezhetünk, pulykát, vagy bármilyen egyben megsütött nagyobb állatot elkészíteni, komoly kulináris kihívás. Ráadásul nagy elvárásokat is támasztanak a háziasszonyok és háziurak magukkal szemben a minőséget illetően (ld. még nálunk beigli, halászlé és töltött káposzta vonalat).
Szerencsére Amerikában erre is van segítség. Létezik ugyanis egy forródrót, ahol tapasztalt szakértők válaszolnak a folyamatban valamiért elakadt, elbizonytalanodott, megrémült főzőcskézők számára. És hogy mennyire népszerű ez a szó szerinti kríziskommunikciós szolgáltatás? Meglehetősen, ugyanis nem ma kezdték ezt: idén már a 35. hálaadást mentik meg a lelkes szakértők.
Hét és kilencvenegy év között vannak a hívók, akad olyan hölgy is, aki már húsz éve minden évben hívja a forródrótot, hogy egyeztessen. Azt nyilatkozta egyébként, hogy pontosan tudja hogyan kell pulykát sütni, csak meg akar róla bizonyosodni, hogy tényleg és idén is jól csinálja.
Amerikában annyira része a kultúrának a hálaadási pulykasütés, hogy több mondás, filmepizód, karikatúra foglalkozik ezzel, elsőként is a "pulykák nem szavaznának a Hálaadásra" mondással. De a szavazáshoz mégis van közük: az amerikai elnök minden évben megkegyelmez egy-egy pulykának.
Obama is megkegyelmezett élete utolsó pulykájának. Kérdés, Trump változtat-e ezen a puha hozzáálláson is.
---
ha érdekel a kríziskommunikáció, ne felejts el feliratkozni a Spindoc Kríziskommunikációs eMagazinra itt. Kéthetente jön is az új kiadvány.
Utolsó kommentek